Hallo allemaal,

Ik ben Eric Noordhoek, badmintontrainer van BC ’t Pluumpje. Ik heb mijn diploma gehaald in het seizoen 2004/2005 in (toen nog) Sportpunt Zeeland. Toen heette mijn diploma nog Badmintontrainer 1, maar tegenwoordig heeft de Bond besloten het trainersdiploma Sportleider 3 te noemen.

Ik ben trainer geworden, omdat ik het begeleiden van jeugd en senioren altijd leuk heb gevonden. Verder werd de opleiding in het kader van promotie in Zeeland aangeboden, waardoor ik niet iedere keer naar de Randstad hoefde te reizen (of verder). Mijn doel van training geven is om badmintonspelers op een leuke manier techniek aan te leren en hun lichamelijke conditie te verbeteren. Zo train ik jeugd, beginnende en gevorderde spelers.

Om mijn leerstof op peil te houden, ga ik jaarlijks naar bijscholingen die in het land georganiseerd worden door het VBO (Vereniging Badminton Oefenmeesters). Ook zijn er ieder jaar badmintonweekenden waar buitenlandse trainers ons les geven. Deze weekenden zijn zeer leerzaam. Vervolgens probeer ik deze leerstof tijdens mijn trainingen door te geven.

Als er nog tijd over is, speel ik zelf ook nog wat badminton. Als je eenmaal verslaafd bent aan het spelletje, gaat dit niet snel over! Op speelavonden bij de club dagen we elkaar uit en ik merk dan ook weer dat badminton een lastig spelletje is. Je hebt er veel vaardigheden voor nodig, zoals reactie, snelheid, conditie en techniek. Dan weet ik gelijk ook weer waarom ik trainer ben geworden, namelijk om spelers deze vaardigheden aan te leren.

Dus heb je zin om bij onze club BC ’t Pluumpje te komen spelen, dan bestaat de mogelijkheid om training van mij te krijgen.

Getekend: Eric Noordhoek