Beschuitbussentoernooien bij ‘t Pluumpje

Tijdens elk seizoen wordt een aantal keer een zogeheten ‘beschuitbussentoernooi’ gehouden. Deze avonden zijn met name gericht op gezelligheid en bedoeld voor alle seniorleden van de club. Hierbij worden naar eigen keuze teams van twee personen gevormd. Een beschuitbussentoernooi wordt bijvoorbeeld georganiseerd rond Sinterklaas en na Oud & Nieuw.

Clubkampioenschappen bij ‘t Pluumpje
Jaarlijks worden er clubkampioenschappen voor de senioren bij ‘t Pluumpje georganiseerd. Deze kampioenschappen worden elk seizoen gedurende een aantal weken in mei/juni gehouden. De afgelopen jaren werd gespeeld met vaste teams die de leden zelf konden samenstellen. Het was mogelijk deel te nemen in enkelspel, dubbelspel en gemengd dubbelspel. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen waren er twee sterkteklassen, namelijk A en B.

Het is ook mogelijk dat de clubkampioenschappen op een andere manier worden georganiseerd. Iedereen kan zich individueel inschrijven en vervolgens worden steeds twee deelnemers door loting aan elkaar gekoppeld voor een wedstrijd. Elke wedstrijd wordt er opnieuw geloot wie met wie gaat spelen. Na elke wedstrijd houdt iedereen voor zichzelf zijn/haar verdiende punten op een scoreformulier bij. Degene die gemiddeld het meeste aantal punten per wedstrijd heeft gescoord mag zich clubkampioen noemen! Met dit idee voor de clubkampioenschappen speelt iedereen van elk niveau willekeurig met en tegen elkaar wat heel gezellig is en kan de clubkampioen van de heren en van de dames onmogelijk vooraf voorspeld worden!

Laddercompetitie bij ‘t Pluumpje:

Ook worden er bij ’t Pluumpje voor de senioren een laddercompetitie georganiseerd. Er zijn verschillende klassen waarin men kan spelen voor de interne laddercompetitie:
Heren enkel, Dames enkel, Heren dubbel, Dames dubbelen Mix

Hoe werkt het? Iedere speler krijgt 1000 startpunten. De gescoorde punten komen bij je startpunten. Winst levert dus 21 of maximaal 30 punten op. Bij verlies gaat het verschil in punten van de eindstand er af.
Spelers in enkel mogen elkaar uitdagen als ze binnen 200 punten van elkaar staan, of de eerstvolgende speler die het dichtste bij staat als het gat groter is dan 200 punten. Spelers in dubbel en mix binnen 500 punten van elkaar. Maar men mag maar 1 keer per avond mixen of dubbelen met dezelfde speler. Enkel spel kan gespeeld worden vanaf 21.30 uur mits er banen beschikbaar zijn.

Grand Prix Toernooi voor de Jeugd

In Zeeland wordt ieder seizoen het Grand Prix jeugdtoernooienciruit gehouden bestaande uit 5 toernooien. Badmintonnende jeugd, veelal uit Zeeland, doen mee aan dit circuit. Er worden in verschillende klassen gespeeld naar gelang leeftijd. Men speelt dames-enkel, heren-enkel, gemend-dubbel en een dames of heren dubbel. Bij deelname krijgt men vijf punten en bij iedere gewonnen wedstrijd 2 punten. En na afloop van het toernooi een beker. Over vijf Grand-prix toernooien krijgt men een Zeeland beker.

Grand Prix Toernooi op 3 maart 2018 in Omnium Goes

Toernooien georganiseerd door andere clubs

Wil je graag meedoen aan een toernooi georganiseerd door een andere club? Dan is het zeker aan te raden eens een kijkje te nemen op de volgende site:http://badmintonnederland.toernooi.nl/ Klik vervolgens op het tabblad ‘Alle toernooien’ en je ziet alle toernooien die in Nederland het gehele seizoen op het programma staan. In Zeeland worden per seizoen slechts enkele toernooien georganiseerd. De (meeste) Zeeuwse toernooien worden in een apart submenu onder ‘Toernooien senioren’ op deze site onder de aandacht gebracht.