Voor alle kinderen met een minimumleeftijd van 10 jaar die interesse hebben in de badmintonsport is er bij ‘t Pluumpje altijd de mogelijkheid om eens een kijkje te nemen op een trainingsavond. Je mag dan natuurlijk de volledige training meedoen om mee te maken wat een leuke sport badminton is! Neem wel je eigen sportkleding mee, een racket kun je voorlopig lenen van de vereniging.

Ben je al jeugdlid van badmintonclub ‘t Pluumpje? Dan mag je natuurlijk altijd een vriendje, vriendinnetje, broer, zus, noem maar op, meenemen. Misschien vinden zij badminton ook wel heel leuk. De eerste vier keer trainen zijn gratis.

De Training
De training voor de jeugd begint om 19.00 uur. Tijdens de trainingen wordt er op alle niveaus onder begeleiding van trainers gewerkt aan het verbeteren van de technieken en conditie van de spelers. Om te beginnen wordt er aan het begin van elke les gestart met een serieuze warming up. Daarmee wordt het lichaam voorbereid op de training die gaat komen. Een belangrijk onderdeel omdat op die manier blessures voorkomen worden.

Tijdens de trainingen zijn de spelers op dit moment ingedeeld in drie groepen. De beginners werken nog wat meer aan hun basistechnieken. De middengroep wordt al langzaamaan voorbereid op het serieuzere werk. De gevorderden trainen gericht om het beste van zichzelf te laten zien tijdens de wedstrijden. De training wordt bijna altijd afgesloten met het spelen van onderlinge wedstrijdjes.

Ronde Tafel Competitie
Dit jaar wordt er onder de jongere jeugdleden een Ronde Tafel Competitie gehouden. Iedereen strijd tegen iedereen en elke training is er één winnaar. Als je wint dan krijg je een beker mee naar huis. Dat is een wisselbeker die je de volgende week weer inlevert. Maar… win je drie keer achter elkaar dan mag je de beker houden. En… win je vijf keer zonder dat je drie keer achter elkaar hebt gewonnen, dan mag je de beker ook houden.