Voor alle kinderen met een minimumleeftijd van 10 jaar die interesse hebben in de badmintonsport is er bij ‘t Pluumpje altijd de mogelijkheid om eens een kijkje te nemen op een trainingsavond. Je mag dan natuurlijk de volledige training meedoen om mee te maken wat een leuke sport badminton is! Neem wel je eigen sportkleding mee, een racket kun je voorlopig lenen van de vereniging.

Ben je al jeugdlid van badmintonclub ‘t Pluumpje? Dan mag je natuurlijk altijd een vriendje, vriendinnetje, broer, zus, noem maar op, meenemen. Misschien vinden zij badminton ook wel heel leuk. De eerste vier keer trainen zijn gratis.

De Training
De training voor de jeugd begint om 19.00 uur. Tijdens de trainingen wordt er op alle niveaus onder begeleiding van trainers gewerkt aan het verbeteren van de technieken en conditie van de spelers. Om te beginnen wordt er aan het begin van elke les gestart met een serieuze warming up. Daarmee wordt het lichaam voorbereid op de training die gaat komen. Een belangrijk onderdeel omdat op die manier blessures voorkomen worden.

De jeugd volgt het Bamito’s jeugdprogramma van Badminton Nederland. Bij Bamito’s jeugdprogramma leren kinderen badmintonnen volgens de leerlijn van Badminton Nederland en is er aandacht voor een brede motorische ontwikkeling. Door de drie verschillende niveau’s worden jeugdspelers ondersteund om zich met plezier te ontwikkelen. Tijdens de training worden de spelers ingedeeld in verschillende groepen. De beginners werken nog wat meer aan hun basistechnieken en gevorderde spelers krijgen naast nieuwe technieken ook tactische trainingsvormen.