Hoe zijn jullie op badminton gekomen?

Toen we in Goes kwamen wonen waren we op zoek naar een badmintonvereniging. De woensdagavond kwam ons goed uit en zo zijn we bij het ‘t Pluumpje terecht gekomen. Het was een leuke manier om mensen te leren kennen in Goes buitenom het werk. Inmiddels spelen we al best lang badminton, volgens mij al zo’n 25 jaar bij ‘t Pluumpje. Een paar jaar geleden is onze oudste dochter ook lid geworden.

Wat maakt badminton voor jullie leuk?

Badmintonnen vind ik een leuk sport om lekker sportief bezig te zijn samen met anderen. Er worden leuke potjes gespeeld op alle niveaus en het is altijd gezellig.

Wat vinden jullie van de club?

’t Pluumpje is een vereniging voor iedereen, zowel de jeugd, beginners, gevorderden tot aan fanatieke (competitie)spelers. De sfeer in de club is heel ontspannen en legt geen druk op mensen, waardoor je met plezier je potjes speelt.

Waarom zouden meer mensen op badminton moeten komen? 

Met meer mensen kun je weer tegen nieuwe mensen spelen, waardoor je meer variatie in de wedstrijden krijgt en weer andere mensen leert kennen. Na een dag werken ben je lekker sportief bezig en het geeft ontspanning. Als je fanatiek bent kun je ook nog competitie spelen.

Hoe is het om als partners op de zelfde club te spelen?

We zijn samen begonnen, ook als competitieteam. Nu spelen we op andere niveaus in verschillende teams. We spelen de thuiswedstrijden op vrijdag, zodat we samen een avond uit zijn en je elkaar ook kunt zien spelen. Het is gezellig om samen na de wedstrijd nog wat te drinken. Doordat je samen een sport doet weet je er ook veel vanaf en ben je ook betrokken bij elkaar.